Uw orthopedische schoen van A tot Z

Een orthopedische schoenen worden steeds voorgeschreven door een geneesheer-specialist:

  • Orthopedie
  • Fysische geneeskunde en revalidatie
  • Reumatologie
  • Algemene heelkunde
  • Pediatrie
  • Neurologie & neuropsychiatrie

Nadat wij uw voorschrift, met een duidelijke vermelding van de aandoening, hebben ontvangen. Starten wij de procedure voor uw orthopedische schoenen.

Indien onze aanvraag tot terugbetaling van het ziekenfonds wordt goedgekeurd, ontvangen alle partijen een schriftelijke bevestiging. Indien het om uw eerste aanvraag gaat, zal u door het ziekenfonds worden opgeroepen voor een controleonderzoek bij de adviserende arts.

Het succes van een goede orthopedische schoen begint bij een uitgebreide maatname. Ten eerste starten we met een gerichte vraagstelling, hiermee proberen we een zo duidelijk mogelijk beeld van uw problematiek te vormen.  Door middel van enkele klinische testen onderzoeken we de flexibiliteit, sensibiliteit en het stappatroon.

Daarna wordt, aan de hand van een 3D scan, een kopie van uw voeten gemaakt. Deze moderne techniek geeft ons de mogelijkheid zeer efficiënt en precies te werk te gaan.

Op basis van de perfecte mix tussen technologie en handwerk worden uw persoonlijke leesten vervaardigd. Met een plastieken schoen controleren we de pasvorm en worden eventuele correcties aangebracht. Tijdens dit pasmoment bespreken we samen met u de kleur, leersoort en het model. U kan zich laten inspireren of eigen modellen aanbrengenn

Na het verzamelen van al deze informatie gaat ons team aan de slag met de definitieve schoenen. Bovendien is het soms nodig om de schoen tussentijds eens uit te testen. Dit om de optimale pasvorm te garanderen. Bij het afleveren van de schoenen voorzien we nog een laatste pasmoment. Enkel wanneer alles perfect aanvoelt worden de schoenen geleverd.

Hier eindigt onze service echter niet. Duiken er nog problemen op, aarzel dan niet om ons te contacteren. We bieden ook een hersteldienst aan voor uw orthopedische schoenen.

Hernieuwingstermijn

Tot 18 jaar : 9 maanden

19 – 65 jaar : 12 maanden

Vanaf 65 jaar : 12 of 24 maanden (afhankelijk van gradatie aandoening)

Openingsuren

Enkel op afspraak

 

Contact

tel: 09 380 19 904

info@orthovandewiele.be

Adres

Rijksweg 81

9870 Machelen – Zulte

Ook in uw regio? Contacteer ons.

Close Menu